Επιλέξτε το σωστό κρασί για το γάμο σας....

δημοσιεύθηκε στις 13/05/2011

 

Η επιλογή του κρασιού είναι σημαντική λεπτομέρεια, που δεν πρέπει να αγνοείτε.

- Οι καλεσμένοι σας

Τι είδους το κρασί σας αρέσει; Τι αρέσει στους φίλους και τις οικογένειές σας; Προτιμούν το κόκκινο, το λευκό, το ροζέ, το αφρώδες, ή ένα κρασί επιδόρπιο;

- Ώρα της ημέρας

Θα κάνετε ένα πρωινό,απογευματινό ή βραδυνό γάμο; Οι άνθρωποι μπορούν να πιουν λίγο λιγότερο σε έναν απογευματινό γάμο απ’ ότι σε μια βραδινή δεξίωση.

- Μενού

Προσπαθείτε να ταιριάξετε το κρασί με το γεύμα; Εάν σερβίρετε παϊδάκια γιατί δεν το συνδυάζετε με ένα ευχάριστο Cabernet Sauvignon, Syrah, ή Merlot; Είναι τα θαλασσινά ή το κοτόπουλο στις επιλογές σας; Γιατί δε συνδυάζετε εκείνο το γεύμα με Sauvignon Blanc, Pinot Gricio ή Chardonnay;

- Εποχή του έτους

Η γαμήλια τελετή σας σχεδιάζεται για τα μέσα του καλοκαιριού ή στα μέσα του χειμώνα; Η εποχή θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε ποιο κρασί θα διαλέξετε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας – προσπαθείτε να τους θερμάνετε ή να τους δροσίσετε; Εάν φιλοξενείτε μια υπαίθρια δεξίωση και ο καιρός αναμένεται να είναι θερμός, προγραμματίστε αναλόγως και σερβίρετε ένα αναζωογονητικό, ελαφρύτερο κρασί όπως ένα Pinot Gricio ή ένα Sauvignon Blanc, παρά ένα βαρύ Chardonnay. Για τους πότες του κόκκινου κρασιού, προσφέρετε ένα Pinot Noir. Ακόμη και να εξετάσετε ξηρό ροζέ.
Στους κρύους χειμωνιάτικους μήνες, τα κόκκινα κρασιά μπορεί να είναι δημοφιλέστερα από τα αναζωογονητικά λευκά που εξυπηρετούνται στους καυτούς θερινούς μήνες. Ο χειμώνας είναι ένας καλός χρόνος να εξεταστούν τα Cabernet, Merlot ή Syrah.

- Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ένα απεριόριστο ποσό για να ξοδέψουν σε κρασί, πρέπει να εξετάσετε το κόστος.Tα κρασιά δεν ειναι αναγκαίο να κοστίσουν μια περιουσία για να είναι πολύ καλά. Οι περισσοτεροι παραγωγοί εμφιαλώνουν οικονομικότερα κρασιά ειδικά για τέτοιες περιστάσεις.

- Θερμοκρασία κρασιού

Σιγουρευτείτε το κρασί που επιλέγετε σερβίρεται στη σωστή θερμοκρασία έτσι ώστε το κρασί να είναι στην καλύτερη γεύση του. Τα περισσότερα λευκά και ροζέ κρασιά σερβίρονται κρύα και τα περισσότερα κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου.

- Ποτήρια

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σερβίρισμα του κρασιού σε ποτήρι που έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένη ποικιλία κρασιου μπορεί επίσης να αναδείξει τη γεύση του. Μπορεί οι αίθουσες δεξιώσεων να μην έχουν μεγάλη ποικιλία από ποτήρια για τα διαφορετικά είδη κρασιού, αλλά αξίζει να κάνετε την ερώτηση. Μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο άρωμα και τη γεύση του κρασιού.

- Αφρώδες κρασί για την πρόποση

Μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές στη γαμήλια δεξίωση πρόποση του ζευγαριού. Εάν επιλέξετε ένα πολύ καλό αφρώδες κρασί ή μία σαμπάνια για την πρόποση, οι καλεσμένοι σας θα θυμούνται αυτή τη στιγμή πιο έντονα.

« Επιστροφή στη λίστα νέων

 • Κάντε την εγγραφή σας στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για εντυπωσιακές προτάσεις δώρου, εκδηλώσεις που θα συζητηθούν, για συμμετοχές σε διαγωνισμούς και ευκαιρίες για αγορές που η κάβα Ανθίδης επιλέγει αποκλειστικά για εσάς!

 • Παρακολουθείστε τις νέες μας δημοσιεύσεις και μάθετε πρώτοι τα νέα μας μέσω των παρακάτω RSS feeds:

  1. Νέα
  2. Συνταγές
  3. Tips
  4. Φαγητό και Ποτό
  5. Σεμινάρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ad

Anthidis_club

Δείτε τον κατάλογο 2013

Catalog

Ψηφίστε

Ποιο είναι το αγαπημένο σας Αφρώδες ποτό?

Προηγούμενες ψηφοφορίες